Enkele standaard functies van Sprinter 3000 software

Zending etappes

Voor-, hoofd-,  en natransport in één zending

In Sprinter 3000 staat het voor-, hoofd-,  en natransport overzichtelijk bij elkaar, doordat we werken met zogenaamde “Zending Etappes” (Shipment Legs). Dit heeft als voordeel dat alle modaliteiten worden ondergebracht in één zending. Elke etappe kunt u toewijzen aan een andere vervoerder.

Bij een multiple pickup of delivery heeft u binnen een paar klikken meerdere adressen toegevoegd. U geeft op welke goederen op welke locatie worden opgehaald en afgeleverd. Heeft u een zending via één of meerdere hubs? Sprinter 3000 maakt het kinderspel!

Plannen van groupage of consolidatie

In één oogopslag kun je op het consolidatie planning scherm zien welke masters (groupage ritten) er zijn. Welke zendingen zitten hierin en welke zendingen dienen er nog gepland te worden. Hierin kunt u dus snel en eenvoudig uw groupage samenstellen.

Multimodaal

Het is mogelijk om in een zending te werken met bijvoorbeeld een stuk wegtransport, daarna verder via boot of luchtvracht en dan weer een stuk wegtransport. U kunt elke vorm van transport dus kwijt in 1 zending. Dit zorgt ervoor dat u gemakkelijk kunt zien wat de status is van uw zending en met welke type transport op dat moment uw zending onderweg is.

Dashboard

Uw bedrijfsvoering is uniek, dus dat vraagt om specifiek inzicht. In Sprinter 3000 heeft u de mogelijkheid om zelf uw dashboards samen te stellen. Zo kunt u snel zien wat u belangrijk vind. Maar uw collega vindt iets anders belangrijk en ziet dat. Zo kan iedere gebruiker zijn eigen voorkeuren instellen en ziet u wat u wilt zien.

Facturatie

Voor elk bedrijf is de facturatie richting haar klanten belangrijk. Binnen Sprinter 3000 heeft u eenvoudige mogelijkheden om te factureren. Dit kan zowel gelijk uit de zending vandaan, of u kunt ook verzamelfacturen maken als uw klant dat wenst.

 

Inkoopcontrole

Facturen van partners controleert u razendsnel door de zeer slimme filtermogelijkheden. In Sprinter 3000 staat een gehele periode aan zendingen bij elkaar en kan deze in een aantal eenvoudige stappen gecontroleerd en geaccordeerd worden.

 

Simpel zoeken

Zoeken in de software was nog nooit zo makkelijk! Sprinter 3000 biedt u de mogelijkheid om met simpele filters de gewenste zending, factuur, tarieven of historie van uw klant naar voren te halen. Daarnaast kunt u dankzij Sprinter 3000 uw klanten een uiterst snelle en excellente service bieden en heeft u nét dat stapje voor op de rest.

Rapportage

In Sprinter 3000 heeft u de mogelijkheid om eenvoudig verschillende rapportages te maken. Zo kunt u bijvoorbeeld snel zien welke zendingen nog niet gefactureerd zijn, welke facturen nog niet zijn verzonden. Of er nog zendingen zijn die ingepland dienen te worden of dat er bijvoorbeeld inkoopfacturen zijn welke nog geaccordeerd dienen te worden, of andere operationele rapporten.

Klachten & Schades

In Sprinter 3000 is het mogelijk om klachten over zendingen of schades eenvoudig te registreren. Verder kunt u hierin acties aanmaken wat er verder mee dient te gebeuren en dit eenvoudig verder op te volgen.

 

Dit is slechts een kleine greep uit de mogelijkheden van Sprinter 3000.
Heeft u vragen over onze nieuwe cloudapplicatie? Stuur een email naar sales@cds-nl.com.